Categories: Recursos humans, Formació especialitzada

L'UCI de l'Hospital de Can Misses rep la primera MIR de Medicina Intensiva

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera formarà vint-i-un nous professionals, amb la novetat que entre ells, per primera vegada, hi haurà un resident de Medicina Intensiva, que es formarà a l’UCI de l'Hospital Can Misses.

La nova promoció està formada per catorze metges —dotze de l'especialitat de Medicina Familiar i Comunitària, una de l'especialitat de Medicina Interna i una de Medicina Intensiva— i una farmacèutica hospitalària. Quant a l'àrea d'Infermeria, s'han incorporat quatre infermeres de Medicina Familiar i Comunitària i dues comares en l'especialitat d'Obstetricoginecologia.

La nova especialitat de Medicina Intensiva s'uneix a les de Farmàcia Hospitalària i Infermeria Familiar i Comunitària —incorporades l'any passat— i a les de Medicina Familiar i Comunitària, Medicina Interna i a la d'Obstetricoginecologia, en les quals ja es formen professionals des de fa anys.

En conjunt, s'han incorporat 14 metges interns residents (MIR), 6 infermeres internes residents (IIR) i un farmacèutic. Aquests se sumen als 44 MIR i IIR que ja estan en període de formació. D'aquests, 40 són metges de l'especialitat de Medicina de Família, 5 de Medicina Interna, un farmacèutic hospitalari incorporat l'any passat, 8 infermeres de família i 8 comares.

En total, amb aquestes incorporacions hi ha 65 residents (54 MIR i 16 IIR), la xifra màxima en la història de la sanitat pública de les Illes Pitiüses. El període de formació de les IIR és de dos anys; mentre que el dels MIR de Medicina Familiar és de quatre i el dels de Medicina Interna i de Medicina Intensiva, de cinc.

D’ençà de l’any passat, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera compta amb set centres de salut acreditats per a la formació especialitzada de metges i infermeres de família. Als històrics centres de salut Can Misses, Es Viver, Sant Antoni de Portmany i Vila es van unir l'any passat els centres de Santa Eulària des Riu, Sant Jordi de ses Salines i Sant Josep de sa Talaia. Tots tenen com a centre hospitalari de referència l'Hospital Can Misses.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 23/07/2021]

[Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]rec