Categoria: Recursos humans

L’IdISBa aprova l’oferta pública d’ocupació per 2021, la primera regulada pel Decret de carrera investigadora

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha aprovat la primera oferta pública d’ocupació d’acord amb l’Estatut del personal investigador laboral al servei dels instituts d’investigació sanitària de les Illes Balears, el qual es va aprovar mitjançant el Decret 17/2019, de 16 de març, de carrera investigadora. Són 7 places d’investigador titular amb les quals es vol promoure l’estabilitat dels professionals investigadors de l’Institut.

D’aquestes set places, quatre seran d’accés per concurs-oposició. Altres dues places són per investigadors que, quan es va aprovar el decret, ja comptaven amb un contracte d’incorporació d’investigadors del programa de RRHH (Miguel Servet) que anualment publica l’Institut de Salut Carles III (ISCIII) a l’Acció Estratègica en Salut. Quan aquests investigadors passin l’avaluació positiva de l'ISCIII, que és fa durant el quart any de contracte d’un total de cinc anys, passaran a ser investigadors estabilitzats a l’Institut una vegada hagin acabat el seu contracte Miguel Servet.

L’altra plaça és per un investigador associat amb títol de doctor que, si aconsegueix un dels contractes d’incorporació d’investigadors, tant de l'ISCIII (Miguel Servet) com del Ministeri de Ciència i Innovació (Ramón y Cajal), i quan la seva avaluació al final d’aquest contracte sigui positiva per part d’aquestes entitats finançadores, també es podrà estabilitzar a l’Institut, d’acord amb el que estipula l’article 16 de l’Estatut.

Cal recordar que el Consell de Govern va aprovar en març de 2019 el Decret de carrera investigadora –el primer d’aquestes característiques a Espanya-, que regula l’Estatut del personal investigador laboral al servei dels instituts de recerca sanitària de les Illes Balears.

Aquest Decret permet proporcionar als investigadors sanitaris de les Illes Balears condicions laborals adequades al seu mèrit i esforç, propicia l’estabilitat laboral, els dóna seguretat jurídica i promou la igualtat d’oportunitats per als investigadors de l’IdISBa.

Abans d’aprovar-se el decret, el personal investigador contractat per l’IdISBa es trobava sotmès al règim jurídic general del sector públic instrumental de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Això no permetia tenir en compte les peculiaritats intrínsecament associades amb la tasca investigadora i no preveia l’existència d’una carrera investigadora, entesa com el conjunt ordenat d’oportunitats d’ascens i expectatives de progrés professional de conformitat amb els principis d’igualtat, mèrit i capacitat.

Aquesta manca de definició de la carrera investigadora causava deficiències en la forma de contractació, els sistemes de selecció, els incentius i el seguiment i l’avaluació de la labor investigadora.

Amb aquest Decret es va definir una carrera investigadora articulada en etapes successives amb increment de responsabilitat i remuneració entre elles. I una de les conseqüències positives n’és l’aprovació d’aquesta oferta pública d’ocupació de 7 places.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/12/2021]

[Foto: Instituto Carlos III]

Què en diu la premsa
*28/12/2021 saludediciones.com - L’IdISBa aprova l’oferta pública d’ocupació per 2021, la primera regulada pel Decret de carrera investigadora.
*28/12/2021 lavanguardia.com - El IdISBa aprueba la oferta pública de empleo para 2021, regulada por el decreto de carrera investigadora.