Categoria: Recursos humans

El Servei de Salut estabilitza 76 tècnics especialistes sanitaris amb places interines o de durada llarga

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

 El Servei de Salut ha estabilitzat 76 tècnics especialistes sanitaris amb places interines o de durada llarga. Concretament, es tracta de 62 interinitats i 14 llocs de feina de durada llarga.

Aquesta acció forma part del procés de consolidació de plantilla dut a terme per la Conselleria de Salut i Consum, que reduirà l’eventualitat i la precarietat, consolidarà les plantilles i fidelitzarà els professionals de la sanitat pública.

En total, són quatre les categories estabilitzades: 30 places de tècnic especialista en radiodiagnòstic, 31 de tècnic especialista en laboratori, 11 de tècnic especialista en anatomia patològica i 4 de tècnic especialista en radioteràpia.

Per illes, les places es distribueixen de la manera següent: 67 places a Mallorca, 3 a Menorca i 6 a Eivissa i Formentera.

Aquest pla de consolidació laboral es va iniciar a finals de l’any passat, amb la crida pública d’infermeria, amb què es varen consolidar amb places interines i de durada llarga un total de 643 professionals, als quals es varen sumar 592 contractes més de tècnic en cures auxiliars d’infermeria i 204 auxiliars administratius. En total, fins ara, s’han consolidat 1.515 places.

En aquesta primera fase, el Servei de Salut estabilitza les plantilles centrant-se en els llocs de feina ocupats per personal eventual amb més de dos anys d'antiguitat i els transforma en personal interí. Una vegada finalitzat aquest procés, i després d'analitzar les necessitats de la plantilla, el Servei de Salut iniciarà una segona fase en la qual s’implantaran processos d'interinització de llocs de feina que fins ara es cobrien amb treballadors temporals.

Finalitzades aquestes dues fases, aquests llocs seran susceptibles d'integrar-se en els processos d'oposicions ja previstos o en d’altres de futurs. Aquestes actuacions suposen una important transformació dels llocs de feina, que passen de ser conjunturals a estructurals. D’aquesta manera s'ofereix una estabilitat i solidesa major al sistema sanitari públic.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 06/04/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]