Categories: Recursos humans, Gestió de la investigació

El patronat d'IdISBa aprova convocatòries intramurals de projectes d’investigació i de recursos humans per 362.000 euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Contribuiran a potenciar l’activitat científica i incentivar la dedicació a la recerca dels professionals sanitaris.

El patronat de l’lnstitut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha aprovat aquesta setmana convocatòries intramurals de projectes d’investigació i de recursos humans amb un pressupost total de 362.000 euros per a 2022.

Entre els objectius principals d’aquestes convocatòries destaquen potenciar l’activitat científica, fomentant la presentació de projectes coordinats entre dos o més grups d’investigació; incentivar la dedicació a la recerca de professionals sanitaris i finançar estades de professionals investigadors vinculats a l’IdISBa en institucions nacionals o estrangeres de prestigi en R+D+I.

Concretament, les convocatòries de projectes de recerca intramurals sumen 255.000 euros, que es distribueixen entre el programa Synergia, dotat amb un pressupost de 180.000 euros per a 3 projectes de 60.000 euros, el programa Primus, que compta amb 45.000 euros per a 3 projectes de 15.000 euros, i el programa Impetus, que disposa de 30.000 euros per a 2 projectes de 15.000 euros.

D’altra banda, el programa Mobilitas (convocatòria de mobilitat) té un pressupost de 25.000 euros.

Pel que fa a les convocatòries de recursos humans, el programa García-Palmer de pràctiques extracurriculars per a 4 alumnes de grau té un pressupost de 10.000 euros, i el programa Ramon Llull d’intensificació de l’activitat investigadora compta amb un pressupost de 72.000 euros.

El detall de les convocatòries

  • Programa Synergia: l’objectiu de la convocatòria és potenciar l’activitat científica de les línies d’investigació dels grups de recerca, fomentant la presentació de projectes coordinats i projectes d’investigació en salut de qualitat contrastada que es desenvolupin en el marc d’una cooperació entre dos o més grups d’investigació de l’Institut.
  • Programa Primus: té com a finalitat acostar el personal investigador a l’àmbit de la recerca competitiva, atorgant ajuts per a la realització de projectes d’investigació en salut a investigadors i investigadores que no hagin obtingut encara un projecte d’investigació competitiu públic nacional o internacional com a investigador principal.
  • Programa Impetus: l’objecte de la convocatòria és acostar el personal investigador a l’àmbit de la recerca competitiva, atorgant ajuts per a la realització de projectes d’investigació en salut per a investigadors i investigadores exclusivament postdoctorals que no hagin obtingut encara un projecte d’investigació competitiu públic nacional o internacional com a investigador principal.
  • Programa Mobilitas: permet atorgar ajuts adreçats al finançament d’estades de professionals investigadors vinculats a l’IdISBa, per a l’aprenentatge o perfeccionament de tècniques, tecnologies o procediments en recerca, desenvolupament i innovació tecnològica del camp de la biomedicina, en institucions nacionals o estrangeres de prestigi en R+D+I.
  • Programa García-Palmer: aquest programa pretén apropar la recerca biosanitària a quatre estudiants de la Universitat de les Illes Balears del darrer curs d’un grau de ciències de la salut o àrees relacionades. Els estudiants universitaris faran treballs teòrics i experimentals d’introducció a la recerca biosanitària a un laboratori d’investigació, en qualsevol de les àrees d’investigació desenvolupada a l’IdISBa. Les pràctiques extracurriculars, de 30 hores setmanals, tindran una durada màxima de 2 mesos.
  • Programa Ramon Llull: va dirigit a incentivar la dedicació a la recerca de professionals sanitaris dels centres dependents del Servei de Salut de les Illes Balears o de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears adscrits a l’IdISBa, afavorint que els investigadors i investigadores de l’Institut que fan activitat assistencial puguin dedicar-se amb més intensitat a la recerca mitjançant la concessió d’ajuts econòmics per a la contractació de professionals sanitaris per realitzar part de la seva activitat clínica assistencial.

Aquestes són convocatòries per a 2022 i s’aniran publicant els pròxims mesos.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 02/07/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]