Categoria: Recursos humans

María Dolores Acón serà nomenada nova gerent de Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, nomenarà María Dolores Acón nova gerent de l’Hospital Universitari Son Espases.

La nova gerent té una dilatada trajectòria professional en l’àmbit de la gestió sanitària i destaquen les seves responsabilitats en l’àmbit de la qualitat.

Ha estat gerent de l’Hospital de Laredo (Cantàbria) des de l’any 2011 fins ara i va ser directora mèdica de l’Hospital del Oriente de Asturias (2010-2011). També ha estat subdirectora de Gestió i de Serveis Generals (2006-2010) de l’Hospital Sierrallana (Torrelavega) i de l’Hospital Tres Mares (Reinosa), ambdós a Cantàbria. En aquest darrer centre, va ser la responsable de desenvolupar el pla funcional per obrir-lo i posar-lo en marxa.

De la seva carrera professional és important ressaltar les seves responsabilitats en l’àmbit de la qualitat: als hospitals Sierrallana i Tres Mares es va implicar en el desenvolupament dels sistemes de gestió de qualitat, i també va acomplir la funció de coordinadora de qualitat al Centro Hospitalario Padre Menni, de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor (Cantàbria) de 2004 a 2006, i va ser coordinadora de qualitat i adjunta a la Direcció a l’Instituto Cántabro de Oftalmología (1993-2004). A més, va ser directora de projectes solidaris d’Oftalmologia de cooperació internacional a Togo amb la Fundación J. Fernández del Cotero (2000-2004) i va treballar sis anys com a metgessa de família al Centre de Salut Santoña (Cantàbria).

La trajectòria de María Dolores Acón també destaca en l’àmbit de la formació: es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Saragossa l’any 1982 i té un màster en direcció i gestió de serveis sanitaris i socials per la Universitat de Cantàbria, i un altre en gestió i planificació sanitària per a directius de la salut per la Universitat Europea. A més, té un diploma d’especialització en gestió clínica de l’Escola Nacional de Salut de l’Institut Carlos III.

Ha col·laborat com a docent en sistemes de gestió de qualitat al màster de direcció i gestió de serveis sanitaris i socials i en diversos cursos impartits per la Universitat Internacional Menéndez y Pelayo. A més, ha rebut diversos premis i reconeixements, com ara el primer premi de qualitat assistencial atorgat per la Sociedad Cántabra de Calidad Asistencial.

Acón s’incorporarà com a gerent de l’Hospital Universitari Son Espases l’1 de setembre de 2015.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 11/08/2015]

[Fotos: Infosalut - Servei de Salut de les Illes Balears]

Notícies relacionades a Infosalut 
*03/09/2015 - Incorporació de la Dra. María Dolores Acón com a nova directora gerent de l'Hospital Universitari Son Espases.