Categoria: Recursos humans

Acord per a la implantació de la carrera professional del personal funcionari i laboral

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La comissió negociadora de la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques i els representants sindicals CCOO, STEI, UGT, USO i CSIF, han acordat reactivar la carrera profesional dels treballadors de la funció pública de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB), a partir del pròxim 1 de gener de 2016.

Aquest acord, que equipara els funcionaris de serveis generals amb els de la resta de sectors de la Funció Pública de la CAIB, inclou que el personal laboral i funcionari han de percebre el plus de carrera professional, amb caràcter progressiu, segons el seu nivell d'enquadrament i categoria, a partir de principis de 2016, en una proporció del 20 % del total de la remuneració per aquest concepte. El 2017 augmentarà fins al 35 % del total, i el 2018 es completarà per a totes les categories i nivells.

L'acord s'optimitza per als treballadors dels serveis generals que tinguin 60 anys o més, els quals milloraran el percentatge d'implantació durant 2016 i 2017, respecte la resta de treballadors de la funció pública. També els treballadors amb 64 anys o més, rebran directament un 70 % del plus que els pertoqui a partir de l'1 de gener de 2016.

La signatura d'aquest acord implica l'ajornament de la recuperació de la part de la paga extraordinària de 2012, el 50 % restant. La regularització es realitzarà el 2016 per un percentatge del 12,5 %, en el cas de millora de la situació econòmica i pressupostària de la Comunitat. Si no és així, l'abonament de la paga es farà el gener de 2017 i de 2018. En cas contrari, l'abonament de la part pendent de la paga extra de 2012 quedarà per al gener de 2017 i de 2018.

Com a novetat cal destacar que l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) presentarà un model d'indicadors i avaluadors per poder qualificar les aptituds individuals dels treballadors, per tal de valorar el seu enquadrament major o menor dins d'un grup de carrera profesional.

[Font: Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques. 12/11/2015 ]

[Foto: Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques]

Notícies relacionades a Infosalut
*02/02/2016 - Llistes definitives del personal funcionari i del personal laboral sobre la implantació de la carrera professional.
*29/12/2015 - Llistes provisionals del personal funcionari i laboral sobre reactivació de la carrera professional.
*
24/11/2015 - Ratificació dels acords sobre la carrera professional del personal funcionari i laboral de la CAIB.