Categoria: Institucions sanitàries

Obres de consolidació i reforma a l’antic Hospital Verge del Toro de Maó

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada per la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, i el director gerent del Servei de Salut, Juli Fuster, van visitar les obres de consolidació i reforma de l’antic Hospital Verge del Toro de Maó, un projecte clau per poder recuperar aquest antic immoble i tornar-lo a posar al servei de la societat menorquina per atendre-hi les necessitats assistencials dels pacients crònics i de les persones cuidadores.

Armengol, entre d'altres temes, va explicar que “en una dècada gairebé 1 de cada 4 menorquins tindrà més de 65 anys. Això significa que hi haurà més persones amb malalties cròniques, més pacients que requeriran serveis adaptats i més famílies que necessitaran comptar amb el suport de les institucions.

Durant la visita, el director tècnic de l’obra, l’arquitecte Joan Enric Viladell, va detallar el pla de treball que s’ha dissenyat amb l’empresa adjudicatària Proyecon, SA, per aquesta primera fase de rehabilitació de la façana, la coberta i l’estructura, després de les feines prèvies de preparació que es duen a terme a l’edifici. Aquestes obres tenen un pressupost de 2.708.640,85 € i es preveu que durin nou mesos.

L’Hospital Verge del Toro té una superfície de 6.714 m2 i consta d’una planta soterrani, una planta baixa i sis pisos d’alçada. El projecte de rehabilitació redactat per l’arquitecte Joan Enric Vilardell, responsable de la direcció facultativa i de la coordinació de seguretat, inclou actuar en la façana i cobertes, així com en l’estructura de l’edifici principal.

Una vegada conclosa aquesta primera fase de rehabilitació es faran les reformes interiors previstes en el pla funcional d’usos.

Es preveu una superfície útil de 5.101 metres quadrats, 60 habitacions i entre 60 i 90 llits. Hi haurà una àrea d’hospitalització amb quatre unitats (una per planta), una àrea ambulatòria, amb un hospital de dia, consultes externes i una unitat d’estimulació cognitiva, i una àrea de suport clínic.

[Font: Presidència de Govern. 04/03/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*30/11/2018 - S’adjudiquen les obres de consolidació i manteniment de l'Hospital Verge del Toro