Categoria: Estudis i projectes

Contribucions heterogènies de canvi en la distribució poblacional de l'IMC al canvi en l'obesitat i el baix pes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut de Menorca i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi sobre les contribucions heterogènies de canvi en la distribució poblacional de l'índex de massa corporal al canvi en l'obesitat i el baix pes. També hi han participat diferents centres internacionals

Maties Torrent, metge de l'Àrea de Salut de Menorca i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Heterogeneous contributions of change in population distribution of body mass index to change in obesity and underweight" a la revista eLife.

Des de 1985 fins a 2016, la prevalença del baix pes ha disminuït i l'obesitat i l'obesitat severa han pujat, en la majoria de les regions, amb una variació significativa en la magnitud d'aquests canvis al llarg de les regions. Es va investigar quina quantitat de canvi en l'índex de massa corporal (IMC) explica els canvis en la prevalença del baix pes i l'obesitat severa en diferents regions utilitzant dades de 2896 estudis amb 187 milions de participants. Els canvis en la prevalença del baix pes i l'obesitat total i en menor mesura l'obesitat severa, es deuen en gran manera als canvis en la distribució de l'IMC, amb menors contribucions dels canvis en la forma de la distribució. A l'est i el sud-est d'Àsia i en l'Àfrica subsahariana, la cua de la distribució de l'IMC amb un pes inferior al normal va quedar darrere quan es va desplaçar la distribució. Es necessiten polítiques que abordin totes les formes de malnutrició fent que els aliments saludables siguin accessibles, al mateix temps que es restringeixen els aliments no saludables mitjançant restriccions fiscals i normatives.

Referència de l'article
NCD Risk Factor Collaboration (NCD-RisC). Heterogeneous contributions of change in population distribution of body mass index to change in obesity and underweight. Elife. Mar 2021;10. doi: 10.7554/eLife.60060. PubMed PMID:33685583.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent al carrer / CC BY-NC-SA 4.0]