Categoria: Estudis i projectes

Avaluació de la utilitat de l'aplicació mòbil Prevexair en el seguiment de pacients d'alt risc amb MPOC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un estudi sobre l'avaluació de la utilitat de l'aplicació mòbil Prevexair en el seguiment de pacients d'alt risc amb MPOC. També hi han participat l'Hospital Clínico San Carlos, la Universidad Complutense de Madrid, l'Hospital U. Gregorio Marañón, l'Hospital U. Marqués de Valdecilla, la Universidad de Cantabria, el Complejo Hospitalario U. de Albacete, l'Hospital U. Puerta de Hierro de Majadahonda, el Instituto de Investigación Sanitaria San Carlos (IdISSC) i la Universidad Alfonso X El Sabio.

Antonia Fuster, pneumòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Assessing the Usefulness of the Prevexair Smartphone Application in the Follow-Up High-Risk Patients with COPD" a la revista International Journal of Chronic Obstructive Pulmonary Disease.

Aquest article analitza les exacerbacions gravades a l'aplicació Prevexair a través d'una anàlisi diari de símptomes en pacients d'alt risc amb MPOC i analitza la seva utilitat en estabilitat de l'avaluació clínica respecte a aquest informe en les visites.

Aquest estudi és una cohort multicèntrica de pacients amb MPOC amb el fenotipus exacerbador que es varen monitorar durant sis mesos. L'aplicació Prevexair se'n va instal·lar en els mòbils dels pacients. Els pacients varen utilitzar les aplicacions per gravar els canvis dels símptomes, ús de la medicació i ús dels recursos sanitaris. No s'estableix un pla d'acció recomanada quan els símptomes empitjoren. En les seves visites clíniques durant el període de seguiment, els pacients varen ser demanats sobre les exacerbacions patides durant els sis mesos de monitoratge.

Les troballes d'aquest estudi de cohort confirma que els pacients, durant la visita mèdica, no sempre recorden les exacerbacions patides. L'aplicació Prevexair és útil en el monitoratge de pacients d'alt risc amb MPOC, per tal de millorar l'avaluació de les exacerbacions de la MPOC durant les visites clíniques. S'han de dur a terme més recerques per avaluar aquesta estratègia en la pràctica clínica per poder establir un pla d´acció davant una exacerbació per evitar l'ingrés hospitalari.

Referència de l'article
Rodríguez Hermosa JL, Fuster Gomila A, Puente Maestu L, Amado Diago CA, Callejas González FJ, Malo De Molina Ruiz R, et al. Assessing the Usefulness of the Prevexair Smartphone Application in the Follow-Up High-Risk Patients with COPD. Int J Chron Obstruct Pulmon Dis. 2021;16:53-65. doi: 10.2147/COPD.S279394. PubMed PMID:33447026.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text Complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pixnio / Girls mobile phone / CC0 1.0]