Categoria: Estudis i projectes

Penjall de mucosa del cornet mitjà com a Opció de baixa morbiditat en el tractament dels defectes de la base del crani

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis d'Otorrinolaringologia i de Neurocirurgia de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article sobre el penjall de mucosa del cornet mitjà com a opció de baixa morbiditat en el tractament dels defectes de la base del crani.

Claudio Carnevale, Guillermo Til Pérez, Manuel Tomás-Barberán, Diego Arancibia-Tagle i Pedro Sarría-Echegaray, otorrinolaringòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; i Javier Ibáñez Domínguez, neurocirurgià de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Middle turbinate mucosal flap: Low-morbidity option in the management of skull base defects" a la revista Head and Neck.

Es volia descriure la baixa morbiditat del penjall de mucosa del cornet mitjà (PMCM) per reparar els defectes de la base anterior del crani.

Es varen analitzar les cirurgies endoscòpiques de la base endonasal del crani realitzades a l'Hospital Universitari Son Espases entre l'any 2015 i 2018. Els pacients es varen dividir en dos grups d'acord amb l'existència o no d'una fuita significativa de líquid cefalorraquidi (LCR) intraoperatòria. També es va descriure la tècnica quirúrgica.

La PMCM és una opció reconstructiva segura per a defectes de la base anterior del crani.

Referència de l'article
Carnevale C, Til-Pérez G, Tomás-Barberán M, Ibañez-Domínguez J, Arancibia-Tagle D, Sarría-Echegaray P. Middle turbinate mucosal flap: A low-morbidity option in the management of skull base defects. Head Neck. Gen 2021. doi: 10.1002/hed.26613. PubMed PMID:33433950.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]