Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Menorca va exposar el model de gestió de la pandèmia de la COVID-19 a la conferència ICIC21

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un estudi descriptiu sobre la gestió de la pandèmia a Menorca ha estat seleccionat com a pòster oral en la 21a Conferència Internacional d’Atenció Integrada (ICIC21) que té lloc de manera virtual aquest mes de maig amb el lema "Realising the true value of Integrated Care" i que aplega acadèmics, investigadors, gestors, professionals de la salut i de l’atenció, usuaris, cuidadors, polítics i decisors de tot el món.

Amb el títol "Effectiveness of care in an isolate Health area during the COVID-19 pandemic", l’estudi elaborat per un grup de professionals de l’Àrea de Salut de Menorca, liderat per la directora mèdica de l’Hospital Mateu Orfila, Tamara Contreras, recull els punts clau de la feina en equip entre els diferents recursos assistencials d’atenció primària i atenció especialitzada per tal de minimitzar l’impacte de la pandèmia en professionals i pacients.

La doctora Contreras i l’epidemiòleg Maties Torrent van ser els encarregats de presentar el treball en la sessió en línia celebrada aquest dimarts. Durant la intervenció van comentar que, en un territori insular com Menorca amb la  necessitat de ser autosuficients en la gestió de la crisi sanitària, la clau és l’estratègia intensiva de rastreig i control que han dut a terme les unitats volants d’atenció al coronavirus (UVAC) per evitar la sobrecàrrega hospitalària.

Aquesta estratègia ha permès mantenir en un 74% l’activitat quirúrgica i en un 84% l’activitat de consultes externes i que, des d’aquest mes d’abril, l’Hospital ja funcioni al 100% amb la seva dinàmica habitual. Els dos facultatius van presentar també les dades d’incidència màximes i mínimes que s’han registrat a l’illa durant les diferents onades de la pandèmia.

La conferència ICIC21 és un esdeveniment organitzat per la Fundació Internacional per a l'Atenció Integrada (IFIC) del Regne Unit, en col·laboració amb els centres IFIC d’Escòcia, Austràlia, Irlanda, Canadà i Amèrica Llatina. L’objectiu d’aquesta organització és liderar un moviment de canvi cap a un model d’atenció integrada centrat en les persones i basat en la qualitat i l’excel·lència.

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]

[Font: Àrea de Salut de Menorca]