Categoria: Estudis i projectes

Reaccions cutànies després de la vacunació per al SARS-CoV-2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un estudi transversal d'àmbit nacional sobre les reaccions cutànies després de la vacunació per al SARS-CoV-2 de 405 casos.

Amador Solá-Truyols, dermatòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Cutaneous reactions after SARS-COV-2 vaccination: A cross-sectional Spanish nationwide study of 405 cases" a la revista British Journal of Dermatology.

Les reaccions cutànies després de la vacunació per al SARS-CoV-2 estan poc caracteritzades.

L'objectiu principal era descriure i classificar les reaccions cutànies després de la vacunació per al SARS-CoV-2.

Es va dur a terme un estudi transversal d'àmbit nacional. Es varen incloure pacients amb reaccions cutànies durant els vint-i-un dies després de qualsevol dosi de les vacunes aprovades en el moment de l'estudi. Després d'una visita cara a cara amb el dermatòleg, la informació sobre les reaccions cutànies es varen recollir a través d'una enquesta en línia i es varen enviar fotografies clíniques per correu electrònic. Els investigadors cercaven el consens dels patrons clínics i la classificació.

Les reaccions cutànies després de la vacunació pel SARS-CoV-2 eren heterogènies. La majoria eren lleus a moderada i autolimitant, encara també es varen informar d'algunes reaccions severes/molt severes. El coneixement de les reaccions durant la vacunació massiva podria ajudar als professionals sanitaris i a tranquil·litzar als pacients.

Referència de l'article
Català A, Muñoz-Santos C, Galván-Casas C, Roncero Riesco M, Revilla Nebreda D, Solá-Truyols A, et al. Cutaneous reactions after SARS-COV-2 vaccination: A cross-sectional Spanish nationwide study of 405 cases. Br J Dermatol. Jul 2021. doi: 10.1111/bjd.20639. PubMed PMID:34254291.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]