Categoria: Estudis i projectes

Implicacions per la superposició de l'asma-MPOC en el GOLD 2021 Strategy Report

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Recerca Respiratòria d'Atenció Primària de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha publicat un estudi sobre les implicacions per la superposició de l'asma-MPOC en el GOLD 2021 Strategy Report. També hi ha participat la University of Toronto.

Miguel Roman-Rodriguez, investigador del Grup de Malalties Respiratòries Cròniques Balear a Atenció Primària (GREBAP) i metge del CS Son Pisà, ha publicat l'article amb el títol "GOLD 2021 Strategy Report: Implications for Asthma-COPD Overlap" a la revista International Journal of Chronic Obstructive Pulmonary Disease.

En el seu informe 2021, la Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease afirma: "no ens referim més a la superposició asma-MPOC, en lloc d'això remarcam que l'asma i MPOC són diferents trastorns, però podrien [...] coexistir en un pacient. Si se sospita un diagnòstic concurrent d'asma, la farmacoteràpia ha de seguir principalment les pautes de l'asma, però els acostaments farmacològics i no-farmacològics podrien també necessitar-se per la seva MPOC". Què significa això per al facultatiu que ho tracta? En aquesta revisió, s'analitzen les implicacions d'aquesta nova guia en el tractament dels pacients amb malaltia pulmonar obstructiva crònica, advocant per un enfocament personalitzat del tractament.

Referència de l'article
Roman-Rodriguez M, Kaplan A. GOLD 2021 Strategy Report: Implications for Asthma-COPD Overlap. Int J Chron Obstruct Pulmon Dis. 2021;16:1709-15. doi: 10.2147/COPD.S300902. PubMed PMID:34163155.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Programa per realitzar espirometries / CC BY-NC-SA 4.0]