Categoria: Estudis i projectes

Importància de l'estat nutricional en els resultats clínics entre pacients amb COVID-19 a la UCI i no UCI

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han publicat un estudi sobre la importància de l'estat nutricional en els resultats clínics entre pacients amb COVID-19 a la UCI i no UCI. També hi han participat la Jahrom University of Medical Sciences, la Yasuj University of Medical Sciences i la University of Palermo.

Joana Nicolau, endocrinòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "The importance of nutritional status on clinical outcomes among both ICU and Non-ICU patients with COVID-19" a la revista Clinical Nutrition ESPEN.

L'actual brot de COVID-19 suposa un gran problema de salut pública a escala mundial. Hi ha poca informació disponible sobre l'estat nutricional i els seus efectes devastadors en les complicacions per la COVID-19 a Iran, en aquest estudi es volia avaluar l'estat nutricional de població amb COVID-19 i els seus factors relacionats.

L'estat nutricional té un efecte considerable en els resultats clínics dels pacients amb COVID-19, la qual cosa podria ser avaluada. A continuació, s'han d'implementar unes intervencions nutricionals ràpides en aquest aspecte. Així com, s'ha de tenir una atenció especial, per tant, en la població major i individus amb malalties subjacents.

Referència de l'article
Shabanpur M, Pourmahmoudi A, Nicolau J, Veronese N, Roustaei N, Jahromi AJ, et al. The importance of nutritional status on clinical outcomes among both ICU and Non-ICU patients with COVID-19. Clin Nutr ESPEN. Abr 2022. doi: 10.1016/j.clnesp.2022.04.016.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / L'alimentació a l'hospital / CC BY-NC-SA 4.0]