Categoria: Estudis i projectes

SBAR per millorar el benestar en la Unitat de Medicina Interna

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Infermeria de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en una recerca quasi experimental sobre l'ús del SBAR per millorar el benestar en la Unitat de Medicina Interna. També hi han participat la Universidad de León i la Minho University

Sara Castiñeiras-Martín, infermera de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "SBAR Method for Improving Well-Being in the Internal Medicine Unit: Quasi-Experimental Research" a la revista International Journal of Environmental Research and Public Health.

El SBAR (Situation, Background, Assessment, Recommendation) és una eina per estandarditzar i millorar la comunicació interprofessional. Aquest estudi vol explorar de l'impacte del SBAR per al benestar dels professionals sanitaris, a través de conceptes com a satisfacció en el treball, compromís, resiliència i rendiment laboral, a la unitat de medicina interna d'un hospital universitari de la província de León. Aquest estudi de cas observacional, descriptiu, longitudinal amb un acostament pre i postintervenció. Els qüestionaris es varen distribuir a un grup de metges, infermeres i tècniques auxiliars d'infermeria abans i després de la implementació de l'eina SBAR a la guàrdia.

L'ús del SBAR es va monitorar per assegurar el compliment del personal. L'anàlisi estadística es va dur a terme utilitzant el programa SPSS. Els nivells de resiliència varen augmentar significativament a la postintervenció. La satisfacció amb el lloc de feina i nivells de compromís varen romandre neutrals, va disminuir un poc a la postintervenció. A més de ser una eina útil per millorar la comunicació, el SBAR va ser efectiva en la millora de la resiliència entre el personal. Alguns aspectes relacionats amb la gestió de l'hospital podria haver tengut un impacte en la satisfacció laboral i resultats de compromís.

Referència de l'article
Martínez-Fernández MC, Castiñeiras-Martín S, Liébana-Presa C, Fernández-Martínez E, Gomes L, Marques-Sanchez P. SBAR Method for Improving Well-Being in the Internal Medicine Unit: Quasi-Experimental Research. Int J Environ Res Public Health. 2022 Dec 14;19(24):16813. doi: 10.3390/ijerph192416813. PubMed PMID: 36554696.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Ariadna Creus i Àngel García. CCIIC]