Categoria: Estudis i projectes

Classificador d'expressió gènica per a predir la resposta a la immunoteràpia en càncer de mama triple negatiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Laboratori d'Epigenètica del Càncer de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha publicat un estudi sobre la construcció i validació d'un classificador d'expressió gènica per predir la resposta a la immunoteràpia en càncer de mama primari triple negatiu.

Miquel Ensenyat-MendezPere Llinàs-AriasSandra Íñiguez-Muñoz i Diego Marzese, investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Construction and validation of a gene expression classifier to predict immunotherapy response in primary triple-negative breast cancer" a la revista Communications Medicine.

Els inhibidors dels punts de control immunitaris (ICI) milloren els resultats clínics en pacients amb càncer de mama triple negatiu (TNBC). No obstant això, un subgrup de pacients no respon al tractament. Els biomarcadors que mostren potencial predictiu d'ICI en altres tumors sòlids, com els nivells de PD-L1 i la càrrega mutacional tumoral, entre altres, mostren un modest rendiment predictiu en pacients amb TNBC.

El TNBC-ICI prediu la resposta completa a ICI més quimioteràpia en pacients amb TNBC primari. L'estudi proporciona una guia per a implementar el classificador TNBC-ICI en estudis clínics. Futures validacions consolidaran un nou panell predictiu per a millorar la presa de decisions de tractament en pacients amb TNBC.

*S'han mantingut les abreviatures en anglès.

Referència de l'article
Ensenyat-Mendez M, Orozco JIJ, Llinàs-Arias P, Íñiguez-Muñoz S, Baker JL, Salomon MP, et al. Construction and validation of a gene expression classifier to predict immunotherapy response in primary triple-negative breast cancer. Commun Med. 2023 Jul 10;3(1):93. doi: 10.1038/s43856-023-00311-y. PubMed PMID: 37430006.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
Altmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]