Categoria: Estudis i projectes

Hematologia de Son Llàtzer i Son Espases participen en un article sobre l'expressió de nivells de BAALC amb microRNA miR-3151 associat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr115Els serveis d'Hematologia de l'Hospital Son Llàtzer i de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en un article sobre l'expressió de nivells de BAALC amb microRNA miR-3151 associat. És un factor de pronòstic independent en pacients joves amb leucèmia mieloide aguda citogenètica de risc intermedi. També hi han participat l'Hospital Clínic de Barcelona, l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la Universitat Autònoma de Barcelona, l'Hospital Clínico de València, l'Hospital Universitari Joan XXIII, l'Institut Català d'Oncologia, l'Hospital Duran i Reynals, l'Hospital General Universitario Morales Meseguer, l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta, l'Hospital Universitari Virgen de la Victoria, l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, l'Hospital Mútua de Terrassa, l'Hospital del Mar i la Universitat de Barcelona.

Joan Bargay, hematòleg de l'Hospital Son Llàtzer, i Antònia Sampol, hematòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en l'article amb el títol "The expression level of BAALC-associated microRNA miR-3151 is an independent prognostic factor in younger patients with cytogenetic intermediate-risk acute myeloid leukemia", publicat a la revista Blood Cancer Journal.

La leucèmia mieloide aguda és una malaltia heterogènia, el pronòstic de la qual està principalment relacionat amb un cert risc biològic conferit per citogenètica i perfils moleculars en pacients grans (>60) amb el cariotip AML miR-3151 normal. En aquest treball s'ha estudiat el miR-3151 tot sol i en combinació amb BAALC, que és un gen d'acollida, en una cohort de 181 pacients amb leucèmia mieloide aguda citogenètica de risc intermedi.

Referència de l'article
Diaz-Beya M, Brunet S, Nomdedeu J, Cordeiro A, Tormo M, Escoda L, et al. The expression level of BAALC-associated microRNA miR-3151 is an independent prognostic factor in younger patients with cytogenetic intermediate-risk acute myeloid leukemia. Blood Cancer J 2015 October 2;5:e352.
Almetric | Text complet | Enllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: VashiDonsk / Bone marrow aspirate showing acute myeloid leukemia / CC BY­ND 2.0]