Categoria: Estudis i projectes

Derivació i validació externa de la puntuació SIMPLICITY per predir la infecció en transplantats de ronyó

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Nefrologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi sobre la derivació i validació externa de la puntuació SIMPLICITY com a puntuació senzilla basada en el risc immunològic per predir la infecció en receptors de trasplantament de ronyó. També hi han participat diferents centres espanyols.

Gonzalo Gómez, nefròleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Derivation and External Validation of the SIMPLICITY Score as a Simple Immune-Based Risk Score to Predict Infection in Kidney Transplant Recipients" a la revista Kidney International.

Els enfocaments existents per a l'estratificació del risc d'infecció en els receptors de trasplantaments de ronyó no són òptims. En aquest estudi, l'objectiu era desenvolupar i validar una puntuació ponderada que integrés paràmetres immunològics no específics dels patògens i variables clíniques per predir l'aparició de complicacions infeccioses posteriors al trasplantament. Per això, es varen analitzar retrospectivament una cohort de derivació unicèntrica de 410 pacients sotmesos a trasplantament renal de 2008-13 a Madrid.

Referència de l'article
Fernández-Ruiz M, Seron D, Alonso Á, Lora D, Hernández D, González E, et al. Derivation and external validation of the SIMPLICITY Score as a simple immune-based risk score to predict infection in kidney transplant recipients. Kidney Int. 12 juny 2020. doi: 10.1016/j.kint.2020.04.054. PubMed PMID: 32540404.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases. Servei d'Urologia]