Categoria: Gestió de la investigació

200 investigadors participen en les VIII jornades de l’IdISBa, amb el lema «cap a la investigació en medicina de precisió»

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Entre avui i demà, l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) organitza les VIII Jornades d'Investigació, amb la participació de devers 200 investigadors. Enguany, el lema d’aquestes Jornades, que suposen la cita científica anual més rellevant que es du a terme, és «Cap a la investigació en medicina de precisió». Es tracta del vuitè any consecutiu que es fa aquesta convocatòria, que tendrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Espases, i que també es podrà seguir en línia.

L’objectiu principal de les Jornades és oferir un espai de trobada per als investigadors de l’IdISBa, que permeti analitzar temes d’interès científic. També es podran conèixer els resultats científics i econòmics de la institució, la tasca desenvolupada pels seus investigadors i compartir les línies estratègiques que duen a terme les diferents àrees d’investigació, la qual cosa permet establir col·laboracions i sinergies.

En aquest enllaç es pot consultar el programa complet de les VII Jornades d'Investigació de l'IdISBa.

Premis a les millors tesis, comunicacions orals i pòsters

Com cada any, durant la realització de les VIII Jornades de l'IdISBa, s'atorgaran entre el personal participant els premis següents: dos premis de 1.000 € a les millors tesis doctorals llegides entre dia 1 d’octubre 2020 i el 30 de setembre de 2021, dos premis de 750 € a les millors comunicacions orals presentades durant les Jornades i dos premis de 500 € als millors pòsters.

Per a la convocatòria de premis d’enguany s’han rebut 77 resums d’investigacions científiques, dels quals el comitè avaluador ha triat 14 que seran defensats com a comunicacions orals i la resta, 63, com a pòsters. A més, s’han rebut 11 resums de tesis que varen ser defensades per investigadors de l’IdISBa entre l’1 d’octubre de 2020 i el 30 de setembre de 2021, 6 dels quals seran presentats en el marc d’aquestes Jornades.

Enguany, com a novetat a les Jornades, els residents participen en una sessió de 7 comunicacions orals escollides entre les més competitives d’un total de 26 projectes de recerca presentats per residents de l’Hospital Universitari Son Espases, l’Hospital Universitari Son Llàtzer i per residents d’Atenció Primària. Aquesta iniciativa s'ha pres per impulsar la investigació des d'etapes primerenques dels metges en formació especialitzada. Es lliurarà una borsa de viatge a la millor comunicació oral realitzada pels residents.

Enguany l’exposició de pòsters no es farà físicament a l’entrada de la sala d’actes, com en altres ocasions, sinó que es podran visitar virtualment a la pàgina web de l’IdISBa. Així mateix, la defensa dels pòsters davant el comitè avaluador, per àrees científiques, s’ha duit a terme a través de la plataforma en línia durant els dies previs a les Jornades, entre els dies 22 i 30 de novembre.

A continuació vos indiquem l’enllaç d’inscripció per a cada una de les 3 sessions que es duran a terme via GoToWebinar.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 30/11/2021]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]