Categoria: Gestió de la investigació

Realitzada una trobada al ParcBit per a reivindicar el paper de la dona en sectors cientificotècnics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La vicepresidenta i consellera d'Innovació i Recerca Bel Busquets, va assistir a l'acte que dona els sus al programa del Dia Internacional de la Nina i la Dona en la Ciència per a donar suport a la iniciativa liderada per la Plataforma 11F Balears, en què participen dones de diferents institucions, empreses, i a títol individual.

L'objectiu de la trobada era posar cara i donar veu a dones que, des d'institucions, empreses o a títol individual, treballen en diferents camps de la investigació, reivindicar el seu paper i que serveixin d'exemple a les nines per a despertar les vocacions científiques i, així, contribuir a trencar l'escletxa de gènere que actualment també existeix en l'àmbit cientificotecnològic.

El programa d'activitats es va dirigir a dones, a nines i a actors implicats en el sistema de recerca i innovació tecnològica.

La Plataforma 11F Balears

L'11 de febrer de l'any passat fou un punt d'inflexió per a agafar consciència de la situació de desigualtat existent i la falta de presència de dones en carreres científiques i tecnològiques. Així, un grup de dones vinculades a aquests sectors va decidir organitzar-se en un grup de treball per a elaborar el document; «Full de ruta per a rompre l'escletxa de gènere en l'àmbit STEM», un document de propostes per a rompre l'escletxa de gènere en l'àmbit STEM i fruit d'aquesta feina ha nascut la plataforma de dones 11FBalears.

Aquesta plataforma pretén liderar i coordinar altres accions al llarg de l'any en línia amb els objectius d'aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència i la tecnologia per a les dones i les nenes, la igualtat de gènere i l'empoderament de les dones i les nines en els sectors STEM.

Enguany s’ha afegit, entre d’altres entitats, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBA).

[Font: Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme. 01/02/2019]

[Foto: Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme]