Categoria: Noves tecnologies

L’equip de ressonància magnètica de l’Hospital de Manacor començarà a funcionar el mes de març

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Ha conclòs la instal·lació de l’equip de ressonància magnètica de l’Hospital de Manacor, previst en la primera fase del Pla Director. D’aquesta manera el Servei de Salut aconsegueix dotar l’Hospital d’aquest equipament tan necessari. Les primeres ressonàncies es podran fer el mes de març, després que els tècnics del Servei de Radiologia hagin rebut la formació oportuna. Fins ara, l’Hospital de Manacor havia de derivar tots els pacients a altres centres hospitalaris; de fet, l’any 2018 va sol·licitar 4.700 ressonàncies.

Els treballs s’han executat per fases: després de construir un recinte de 177 m2 de superfície a la zona ubicada al costat del Servei de Radiologia —seguint el projecte redactat per la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat— s’ha muntat l’equip de ressonància magnètica en aquest espai. Cal destacar que l’empresa adjudicatària ha complit el termini d’execució previst, que era de sis mesos. A hores d’ara s’ha iniciat la formació oportuna dels tècnics de radiologia que empraran l’equipament de ressonància magnètica. 

 Tecnologia d’última generació

L’Hospital ha adquirit un aparell de ressonància magnètica amb tecnologia de fibra òptica d’última generació, que permet dotar el Servei de Radiologia de més versatilitat clínica per diagnosticar malalties de gran prevalença. En concret, per a l’àmbit de l’oncologia l’equip disposa d’eines per diagnosticar els càncers de mama, de pròstata i d’altres zones anatòmiques, amb seqüències sensibles al creixement cel·lular anòmal en zones anatòmiques reduïdes i també per fer estudis farmacocinètics. Així mateix, disposa de seqüències d’última generació, que permeten fer estudis vasculars o de perfusió cerebral sense contrast.

Cal destacar que, en els estudis musculoesquelètics, aquestes noves tecnologies redueixen l’aparició d’artefactes produïts per les pròtesis metàl·liques de genoll o de maluc, de gran prevalença entre la població d’edat avançada. Aquest equip disposa d’eines per processar estudis de qualsevol índole, entre els quals destaquen els de cardiologia, i de la possibilitat de revisió i processament posterior de les imatges de manera remota. A més, incorpora un sistema de música per al pacient, a fi que l’experiència resulti tan grata com sigui possible.El Pressupost de l’equip i de la seva instal.lació és d’1.355.200 euros.

Pla Director

Aquestes obres formen part de la primera fase del Pla Director de l’Hospital de Manacor, juntament amb les que s’estan executant actualment al terreny situat al costat del Servei d’Urgències, que van a bon ritme. Es tracta d’un nou edifici de 590 m2 on s’instal·larà una àrea amb 16 boxs d’observació i una àrea diferenciada d’observació de pediatria, a més de diverses dependències no assistencials d’Urgències i el taller d’electromedicina. El pressupost d’aquestes obres és de 2.273.000 €.

[Font: Conselleria de Salut. 21/02/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]