Categoria: Noves tecnologies

L'Hospital Universitari Son Espases actualitza el seu robot Da Vinci

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat l’Hospital Universitari Son Espases a adquirir la darrera versió del robot Da Vinci XI, que actualitzarà l’aparell de què ja disposava el centre, per un import de 2.807.24,20 €, que correspon a la compra i el manteniment de l’aparell durant sis anys.

El robot Da Vinci XI IS 4000 és la versió més actualitzada i innovadora d’aquest aparell, que suposa l’evolució de la cirurgia mínimament invasiva, ja que està dotat de visió tridimensional d’alta tecnologia, cosa que permet optimitzar el rang d’acció de la mà humana perquè redueix el possible tremolor i perfecciona tots els moviments del cirurgià. D’aquesta manera, es minimitza la probabilitat de cometre errors en comparació amb altres tècniques quirúrgiques, com la laparoscòpia, en la qual el cirurgià ha d’operar dret i amb una visió en dues dimensions de l’àrea anatòmica sobre la qual intervé. En contraposició, el Da Vinci ofereix una visió tridimensional de la zona intervinguda.

 

 

L’Hospital Universitari Son Espases disposa d’aparells de cirurgia robòtica des de l’any 2011, amb els quals du a terme gairebé un centenar d’operacions quirúrgiques per any, fonamentalment intervencions de les especialitats de cirurgia general i digestiva per tractar el càncer de recte, d’otorrinolaringologia per tractar neoplàsies de l’orofaringe i supraglòtiques i d’urologia en els casos en què cal fer una prostatectomia radical.

[Font: Conselleria de Salut. 06/05/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*03/05/2019 noticiasmallorca.es - El Hospital Univesitario Son Espases actualiza su robot Da Vinci.
*03/05/2019 gentedigital.es - El Hospital Universitario Son Espases actualiza su robot Da Vinci.