Categoria: Epidemiologia

Epidemiologia informa que s’han notificat 40 casos relacionats amb el brot d’Hepatitis A

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

 El Servei d’Epidemiologia de les Illes Balears informa que s’han identificat 40 casos relacionats amb el brot d’Hepatitis A iniciat en un restaurant de Palma, 29 dels quals són persones que van menjar en el restaurant, 5 són persones treballadores (una de les quals és la que va iniciar el brot) i 6 són casos terciaris, és a dir, que s’han contagiat a partir dels anteriors.

De moment, no hi ha cap cas en persones que van menjar en el restaurant que hagi iniciat símptomes després del 25 de desembre de 2017, és a dir, que totes s’han contagiat a partir del primer cas durant la segona quinzena del passat mes de novembre.

D’altra banda, s’han enviat 16 mostres al Centre Nacional de Microbiologia per fer proves de filogènia que permetran verificar la cadena de transmissió entre persones.

La Direcció General de Salut Pública i Participació vol recordar que l’Hepatitis A és una malaltia vírica de transmissió oral-fecal, que es transmet per contacte estret amb persones infectades o a través d’aigua o aliments contaminats. Per evitar el contagi, és necessari que les persones amb Hepatitis A segueixin escrupolosament normes d’higiene i de rentat de mans després d’anar al bany i abans de manipular aliments.

Els establiments que elaboren o serveixen aliments són responsables que les persones que hi treballen segueixin escrupolosament aquestes normes d’higiene i de rentat de mans.

Quan es detecta un cas d’Hepatitis A, totes les persones que conviuen o es relacionen de forma estreta amb l’afectada han d’acudir al més aviat possible al centre de salut, ja que és necessari que rebin mesures preventives, bé mitjançant vacuna o immunoglobulina segons l’edat. Aquestes mesures només són efectives durant les primeres dues setmanes després de l’inici dels símptomes.

[Fonts: Conselleria de Salut. 01/02/2018 - Conselleria de Salut. 13/022018]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal]