Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Comença la campanya de vacunació contra la grip estacional 2013-2014 amb 139.800 dosis de vacunes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, acompanyat per la responsable de Prevenció de la Malaltia de la Direcció General de Salut Pública, Antònia Galmés, i pel gerent d’Atenció Primària, Federico Sbert, ha presentat avui la campanya de vacunació 2013-2014. Enguany la campanya començarà el 24 d’octubre i es perllongarà fins al 5 de desembre.

La Conselleria de Salut distribuirà 139.800 dosis de vacunes contra la grip estacional 2013-2014 a les Illes Balears. Aquesta campanya -que es durà a terme en els centres de salut d’Atenció Primària- es desenvoluparà sota el lema “Per responsabilitat, vacuna’t”. La Conselleria vol transmetre que la vacunació, a més d’un acte individual per a la protecció pròpia, és molt important per evitar contagiar persones que poden tenir complicacions greus amb la grip.

Col·lectius de risc

La Direcció General de Salut Pública i Consum distribuirà enguany 139.800 dosis de vacuna estacional per als majors de 64 anys i els menors de 64 anys amb factor de risc, i 4.800 dosis de vacuna per als majors de 64 anys que viuen en residències per a la gent gran de tot el territori de la comunitat autònoma. L’objectiu és cobrir tots els col·lectius de risc per tal de reduir-ne els possibles casos al llarg dels mesos d’hivern. Així, durant aquesta campanya es vacunaran de manera gratuïta totes les persones que s’inclouen dins aquests grups, a les quals es recomana especialment la vacunació, ja que poden patir complicacions greus.

[Font: Conselleria de Salut de les Illes Balears. 23/10/2013]