Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Direcció General de Salut Pública i Consum ha detectat 23 productes insegurs, cosa que ha suposat la retirada del mercat de 14.310 unitats

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Salut Pública i Consum ha detectat al llarg d’enguany la presència de 23 productes insegurs, la qual cosa ha suposat la retirada del mercat de fins a 14.310 unitats d’aquests productes. Les inspeccions i els controls que han duit a terme els inspectors de consum de la Conselleria de Salut han donat com a resultat la inclusió de 23 nous productes insegurs en la Xarxa d’alerta de productes industrials.

Més concretament, la Direcció General de Salut Pública i Consum ha efectuat alertes sobre els productes següents:

  • 10 juguetes (trompeta, ulleres de jugueta, joguina musical, puzle per al sòl, ninot, anell i altres adornaments lluminosos de goma). Tots presentaven risc per l’accés a les piles de botó.
  • 5 petits electrodomèstics com ara allisadors de cabells, ferros d’arrissar i planxes de cabells.
  • 4 termos per a beguda o menjar perquè contenien amiant, una substància prohibida molt perillosa.
  • 2 models de garlandes lluminoses que presentaven risc de xoc elèctric.
  • 1 model de sabates perquè presentava nivells superiors als permesos de crom VI, que pot produir dermatitis.
  • 1 article de decoració que en contacte amb l’aigua creix a un volum major del permès, de manera que pot produir risc gastrointestinal si un infant l’ingereix.

Què fan els serveis d’inspecció de consum?

Els serveis d’inspecció de consum de la Direcció General de Salut Pública i Consum realitzen controls de seguretat dels productes que hi ha en el mercat per detectar el grau de compliment dels requisits de seguretat i la possible inclusió en la Xarxa d’alerta en cas que siguin insegurs.

A més, els serveis d’inspecció han de retirar del mercat els productes inclosos en la Xarxa d’alerta per altres comunitats autònomes.

Què és la Xarxa d’alerta?

La Xarxa d’alerta connecta les diferents comunitats autònomes i l’Institut Nacional de Consum entre si i també amb la resta de països integrants de la Unió Europea. La Xarxa permet un intercanvi àgil d’informació de la detecció de productes insegurs en el mercat, la qual cosa possibilita una ràpida adopció de les mesures adequades per retirar-los.

[Font: Conselleria de Salut de les Illes Balears. 01/10/2013]