Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

XXXI Comissió Nacional de Coordinació i Seguiment de Programes de Prevenció de la Sida

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest nou Pla Estratègic està totalment alineat amb els objectius de ONUSIDA 95-95-95 per a l'any 2030, data en la qual els estats membres de Nacions Unides s'han compromès a erradicar la Sida.

Aquests objectius es concreten en un 95% de les persones amb VIH diagnosticades, de les quals el 95% estiguin en tractament i almenys el 95% amb càrrega viral indetectable. A ells s'uneixi el compromís d'implementar mesures per a garantir una bona qualitat de vida i eliminar la discriminació. I com a objectiu fonamental, es persegueix aconseguir la “zero transmissió”.

El Pla Estratègic de Prevenció i Control de la infecció pel VIH i altres infeccions de transmissió sexual 2021-2030 compte, a més, amb objectius intermedis: es marca la meta, per a l'any 2025, de reduir un 90% el percentatge de noves infeccions respecte als indicadors que estaven vigents fa una dècada.

Entre les accions que s'establiran per a aconseguir l'eliminació del VIH en 2030, destaquen la importància d'activar els mecanismes necessaris per a disminuir la fracció no diagnosticada. Per a això, és necessari impulsar el diagnòstic precoç en tots els nivells d'atenció; prioritzant la qualitat de vida; implementat mesures per a l'abordatge de la multi-morbiditat i la discriminació, i garantir l'accés universal a l'atenció sanitària en les persones amb el VIH.

[Font: Ministeri de Sanitat. 26/02/2021]

[Foto: Infosalut / Gent jove passejant / CC BY-NC-SA 4.0]