Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Qualitat

El CS Sant Josep de sa Talaia forma alumnes en reanimació cardiopulmonar

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera continua apropant els primers auxilis als centres escolars. En aquesta ocasió ha estat el Centre de Salut Sant Josep de sa Talaia l'encarregat de fer la formació anual dels alumnes de 3er d’ESO de l'IES Sant Agustí des Vedrà.

Durant tres jornades consecutives, per garantir la seguretat i el respecte rigorós de les normes sanitàries actuals, el grup d'escolars ha estat visitat per la coordinadora d'Infermeria del centre de salut, Gloria Pérez, i les infermeres Irene Costa i Lorena Montero. Elles han estat les encarregades d'impartir xerrades i de formar de manera pràctica un centenar d'alumnes en l'atenció immediata i eficient en casos d'ennuegament i d’aturada cardiorespiratòria.

Objectiu de la formació

L'objectiu de la formació és oferir eines als alumnes perquè puguin actuar de manera eficaç en una emergència d'aquest tipus fins que el 061 arribi al centre.

En l'organització de les jornades de RCP i ennuegament hi ha participat Esther Plaza, professora de biologia de l'IES, que cada any coordina juntament amb la responsable d'Infermeria del CS la realització d'aquest taller.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 28/04/2021]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]