Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Celebració del Dia de l'Orgull Boig

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Oficina de Salut Mental de les Illes Balears se suma a la iniciativa del Dia de l’Orgull Boig, un esdeveniment que organitzen les persones que pateixen algun trastorn de salut mental o sofriment psíquic, usuaris de diferents entitats de salut mental a les Balears. Sota el lema "Ni culpa ni vergonya" els participants varen llegir un manifest el diumenge 30 de maig a les 11 hores a la plaça del Mercat de Palma.

Els responsables del Dia de l’Orgull Boig volen defensar el dret a ser diferents i recuperar la paraula bogeria per alliberar-la de connotacions negatives.

El coordinador de Salut Mental dels Illes Balears, Oriol Lafau, va explicar que des de la creació de l’Oficina de Salut Mental de les Illes Balears, i en representació de tots els qui vetlen per la recuperació de les persones que tenen sofriment psíquic de la nostra comunitat autònoma, "sempre hem cregut imprescindible mantenir una comunicació proactiva, d’escolta, coordinada i al servei de tots els actors que asseguren el benestar emocional de la població".

En aquest sentit, Lafau va comentar que "un any més, ens mantenim a disposició dels qui el viuen en primera persona i utilitzen com a altaveu la celebració del Dia de l’Orgull Boig; hem de fer el camí plegats, hi ha moltes coses per canviar i només serà possible si els qui reivindiquen són escoltats".

L’activitat comptarà amb música en directe, fotografia, lectura de poemes i testimonis de vida amb un micròfon obert para tothom qui vulgui expressar-se.

El Dia de l’Orgull Boig se celebra a tot el món des dels anys noranta.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/05/2021]

[Foto: OSMIB]