Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Farmacoterapèutica

El Ministeri de Sanitat publica els dos primers protocols farmacoclínics d'avaluació, seguiment i discontinuació de tractament en tumors sòlids

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta, concretament, del càncer de pulmó microcític en estadi extens en primera línia i el càncer de mama triple negatiu.

El medicament inclòs en aquests protocols és atezolizumab (Tecentriq®).

Els acords de pagament per resultats estan basats en resultats de supervivència global. Per això es registraran els resultats observats en els pacients en VALTERMED que, amb aquests dos nous protocols, sumaran en total tretze protocols farmacoclínics d'onze medicaments, que inclouen tractaments per malalties com la leucèmia limfoblàstica aguda, la fibrosi quística, la dermatitis atòpica aguda o la COVID-19, entre d'altres.

VALTERMED

El sistema d'informació corporatiu del Sistema Nacional de Salut (SNS), VALTERMED, es va posar en marxa el novembre de 2019 amb l'objectiu de generar evidència en la vida real i així poder aclarir incerteses clíniques i financeres dels nous medicaments del SNS, facilitant informació per a la presa de decisions a tots els nivells de gestió del medicament.

A dia 1 d'agost de 2021, el nombre de pacients registrats en VALTERMED és de 5.467.

[Font: Ministeri de Sanitat. 10/08/2021]

[Foto: ardelfin / Pills / CC-by-sa-2.0]