Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La ministra de Sanitat avança millores en les línies d'atenció a les persones amb diabetis

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat va anunciar, el dia 11 de novembre de 2021, l'elaboració d'un document per a l'atenció del peu diabètic, així com avenços en l'avaluació del cribratge de retinopatia diabètica i la creació de guies de pràctica clínica per a diabetis tipus 1 i 2.

Així ho ha avançat durant la seva intervenció telemàtica en el debat "Analizando el acceso a la atención en diabetes en España", organitzat per la Federació Espanyola de Diabetis (FEDE), que es va celebrar el passat 11 de novembre en el Congrés dels Diputats.

En el debat es va defensar la necessitat d'afavorir l'accés equitatiu a les intervencions preventives, diagnòstiques o terapèutiques destinades a reduir l'impacte de la diabetis, malaltia que afecta més de 5 milions de persones a Espanya.

En aquesta línia s'inclou l'aprovació de l'ampliació del finançament dels sistemes de monitoratge continu de glucosa en temps real, incloent-hi a la Cartera Comú de Serveis del Sistema Nacional de Salut nous dispositius que garanteixin l'accés equitatiu a tots els pacients que ho necessitin.

[Font: Ministeri de Sanitat. 11/11/2021]

[Foto: Infosalut. @JorgeGManosalva / Medició de glucèmia / CC BY-NC-SA 4.0]