Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Conselleria de Salut publica una nova modificació del calendari de vacunacions infantils

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat 6 de maig es va publicar una ordre de la Conselleria de Salut per la qual es modifica el calendari de vacunacions infantils. Els canvis en el calendari respecte de la darrera versió són els següents:

Per a l'hepatitis B se suprimeix la dosi als 11 anys per als que no varen ser vacunats amb anterioritat. Per altra banda, s’afegeix un calendari per als nadons de mare positiva amb antigen de superfície de l'hepatitis B positiu. Aquests rebran una primera dosi al naixement, juntament amb una dosi d'immunoglobulina específica, una segona dosi als dos mesos i, una tercera, als sis mesos de vida.

Per al meningococ del grup C es canvien les dosis corresponents als dos mesos, sis mesos i 18 mesos per una primera dosi als quatre mesos, una altra dosi als dotze mesos i, una darrera, als 12 anys.

Per a la triple vírica se suprimeixen les dosis als 15 mesos i als sis anys, i se substitueixen per una primera dosi als 12 mesos i una altra als tres anys. Durant els anys 2014, 2015 i 2016 s'hauran de vacunar també els nins de sis anys.

Quant a la varicel·la, se substitueix la vacuna atenuada als 11 anys per a aquells que no han patit la malaltia o no s'han vacunat abans, per dues dosis als 12 anys amb un interval d'un mes entre cadascuna.

El calendari de vacunacions és una pauta que recomana la Conselleria de Salut a tots els professionals sanitaris de la comunitat, però que obliga únicament els centres i serveis sanitaris privats als quals l’administració sanitària subministra les vacunes de manera gratuïta. Quant als centres i serveis sanitaris públics han de seguir la recomanació, ja que es considera una instrucció o una ordre de servei interna.

[Font: BOIB. Núm. 62. 06/05/2014]