Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Les comares de Balears reclamen una baixa remunerada per a la dona després d'una interrupció d'embaràs

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Defensen que el permís, que el Congrés dels Diputats va proposar recentment en una Proposició No de Llei (PNL) per als casos de pèrdua gestacional espontània, s'estengui als avortaments terapèutics i a les interrupcions voluntàries de l'embaràs.

Comares del Col·legi Oficial d’Infermeria de Balears (COIBA) reclamen la creació d'una baixa remunerada per als casos de pèrdua gestacional o mort perinatal, així com per a les dones que hagin d'enfrontar-se a un avortament terapèutic i les que decideixin interrompre el seu embaràs de manera voluntària.

Des del COIBA s'afirma que la interrupció d'un embaràs és una situació de salut que requereix un temps de descans per a permetre la recuperació de la dona, tant en l'àmbit físic com en l'emocional.

S'argumenta que la necessitat d'aquest permís remunerat és independent de si l'avortament es produeix de forma espontània o voluntària, ja que, en ambdós casos, la dona necessita un període d'adaptació per a superar la situació. Per tant, la reclamació s'estén a totes les dones que s'enfronten a la fi del seu embaràs, independentment dels motius i del moment en què es produeixi la interrupció. La dona ha de tenir, en qualsevol cas, dret a un temps de recuperació.

La proposta del COIBA és ampliar a aquests altres supòsits una iniciativa aprovada recentment en el Congrés dels Diputats, en una PNL que defensa l'interès de crear una baixa remunerada per a la dona per tal que es pugui recuperar del shock que pot suposar la pèrdua espontània del fetus.

De totes maneres, la PNL no especificava la durada del permís remunerat, i condicionava la prestació a una anàlisi prèvia de l'impacte econòmic d'aquesta.

[Font: COIBA. 11/02/2022]

[Foto: Catalina Artigues Mascaró]