Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Gairebé la meitat dels 50 nous casos d’infants amb càncer que cada any atén ASPANOB necessita un pis d’acollida

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ASPANOB, l’Associació de Pares i Mares d’Infants amb Càncer de Balears, cada any atén prop d’una cinquantena de nous casos d’infants amb càncer arreu de les Illes Balears, dels quals prop de la meitat s’ha de desplaçar d’illa per seguir el seu tractament, tenint en compte que l’alta definitiva sol ser als 10 anys.

Els programes d'ASPANOB han crescut perquè el nombre d'infants amb càncer creix cada any més; ara disposen de 4 pisos a Palma i un a Barcelona.

Es tracta de treure un pes de sobre a la família, que ja té a bastament amb la notícia de tenir un fill malalt de càncer. El fet d'oferir un habitatge gratuït, a mitja pensió, un lloc on puguin descansar, que l'infant no hagi d'estar a l'hospital tant de temps, que puguin estar en un espai obert i relaxat és fonamental per una bona recuperació en els aspectes emocionals i psicològics. 

A més del servei de pisos d’acollida, el programa d’atenció integral que ofereix l’associació i que és finançat per la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears gràcies a l’IRPF Social, inclou atenció psicològica, atenció social i ajudes econòmiques, suport escolar a casa per als infants malalts i germans, programa d’activitats d’oci i temps lliure o musicoteràpia. ASPANOB atén a través del programa una mitjana de 225 usuaris directes cada any i uns 275 beneficiaris indirectes.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 15/02/2022]

[Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports]