Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El COPIB posa en marxa un dispositiu d'atenció psicològica per a famílies ucraïneses desplaçades a les Illes

Javier Torres, degà del COPIB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El dispositiu té l'objectiu de dotar a les persones que ho necessitin d'eines que els permetin validar els sentiments i emocions que estan experimentant, d'una banda, i de l'altra, ajudar-los a afrontar els problemes psicològics que els afectin derivats d'una situació de canvi traumàtica com la que estan vivint.

Amb aquesta finalitat, el COPIB ha disposat un operatiu de 10 professionals especialistes en l'àmbit de les emergències, crisis i intervenció sanitària (8 a Mallorca, 1 a Menorca i 1 a Eivissa) per dur a terme intervencions psicològiques de caràcter individual (amb un enfocament de regulació emocional i gestió de l'estrès) i grupal (amb un enfocament de psicoeducació), adaptant-se als espais i llocs que puguin facilitar les institucions i entitats que sol·licitin adherir-se al programa.

Programa

Les intervencions previstes tenen un doble component. D'una banda, es tracta d'intervencions dirigides a la recuperació psicològica i el benestar de la persona associades, principalment, a tres processos: el procés d'adaptació, el procés de dol i les reaccions traumàtiques. De l'altra, el programa es dirigeix a oferir eines d'integració a la nostra comunitat autònoma.

[Font: COPIB. 02/06/2022]

[Foto: COPIB]