Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Farmacovigilància

La resistència als antimicrobians és una de les majors amenaces per a la salut pública mundial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els dies 30 i 31 de maig va dur-se a terme una reunió internaciónal a Copenhague, del projecte de la Unió Europea anomenat Happy Patient, que lluita contra la prescripció arbitrària d'antibiòtics en els 5 països on és més prevalent.

Happy Patient (The Health Alliance for Prudent Prescription and Yield of Antibiotics from a Patient-Centred Perspective) és el primer projecte europeu que lluita contra l'augment de les resistències antimicrobianes en tots els nivells assistencials (Atenció Primària, Serveis d'Urgències, Residències i Farmàcies).

La semFYC és l'organització científica que liderarà part de la formació en comunicació dirigida a tots els professionals sanitaris europeus i, a més, també és la responsable de comunicació i la disseminació científica del projecte, en estreta col·laboració amb l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol) de Catalunya, i amb la resta del consorci format per 15 organitzacions investigadores, acadèmiques i assistencials de 8 països europeus.

La resistència als antibiòtics: Conseqüències imprevisibles 

La resistència als antibiòtics és un problema creixent amb conseqüències importants i imprevisibles. Es calcula que actualment, al voltant de 700.000 persones en tot el món moren cada any a causa d'infeccions amb bactèries que han desenvolupat resistència als antibiòtics. L'OMS calcula que aquesta xifra creixerà fins als 10 milions de persones el 2050, xifra que superaria les morts per càncer d'avui en dia. 

És fonamental combatre la resistència als antimicrobians si es vol que els antibiòtics segueixin desenvolupant un paper clau en el tractament de les infeccions.

Consulta tota la informació sobre aquest projecte a la web Happy Patient

[Font: semFYC. 02/06/2022]

[Foto: semFYC]