Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Prop del 60% dels socis de la semFYC recomanen l'ús d'aplicacions de salut als seus pacients

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb motiu de la celebració, del 30 de juny al 2 de juliol, del Congrés de Sevilla, la semFYC ha elaborat una enquesta que mostra que els metges i metgesses de família són cada vegada més proclius a recolzar-se en portals webs i aplicacions mòbils en la seva relació amb els pacients i malalties.

La dada més destacada es relaciona amb les aplicacions de salut, ja que el percentatge de professionals que les prescriuen és quasi del 60%. Es refereixen a aplicacions mòbils com comptadors de passes, diaris de tensió arterial, recordatoris per a la medicació o el control de la diabetis.

Pel que fa als portals web, més del 80% de facultatius els prescriuen amb major o menor freqüència i, entre aquests, gairebé el 20% s'estima més acotar la informació a materials que s'imprimeixen i s'entreguen personalment.

Sobre les dades extretes de telèfons o rellotges intel·ligents, el 51% afirma revisar i ajudar a contextualitzar les dades amb el pacient.

Contra la bretxa digital

Segons l'OMS, la e-salut és l'ús rendible i segur de les tecnologies de la informació i la comunicació per donar suport als camps relacionats amb la salut, incloent-hi l'atenció mèdica, la vigilància de la salut, l'educació per a la salut, el coneixement i la recerca. És, sense dubte, un bon aliat dels professionals mèdics, però la pandèmia ha posat en evidència que la població espanyola encara no està preparada per a fer el bot digital. De fet, durant els anys de la pandèmia s'ha pogut comprovar que existeix una important bretxa digital que creua transversalment tots els eixos de la desigualtat.

[Font: semFYC. 15/06/2022]

[Foto: CCOO Servicios / telefono-teclado/ CC BYND 2.0]