Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Son Llàtzer inicia un projecte d’humanització a l’Hospital de Dia Oncohematològic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’objectiu d’aquesta iniciativa és minimitzar l’ansietat dels pacients durant el temps d’espera utilitzant distraccions positives.

L’Hospital Universitari Son Llàtzer inicia un projecte d’humanització a les sales d’espera de l’Hospital de Dia Oncohematològic, amb l’objectiu de minimitzar l’ansietat dels pacients durant el temps d’espera, utilitzant distraccions positives que facin que es relaxin, es desconnectin i no tenguin pensaments negatius.

La humanització de la sanitat situa el pacient en el centre, en un procés que aborda de manera integral el benestar, considerant-lo en totes les dimensions (física, emocional i social). La creació d’entorns que afavoreixin la sensació de benestar i relaxació és una prioritat per a Son Llàtzer, perquè s’ha demostrat en diversos estudis que la reducció de l’estrès dels pacients suposa múltiples beneficis.

Aspectes com ara la distribució dels espais, els colors o l’ús de la llum són crucials per a la humanització, perquè fan més fàcils i agradables tant l’estada del pacient i els seus acompanyants com la feina del personal. Durant el procés de tractament de la malaltia, que pot ser molt llarg, aquests espais esdevenen l’entorn rutinari dels pacients, que habitualment s’enfronten a llargues esperes i a moments de gran càrrega emocional i estrès.

Aquest projecte serveix per tenir cura de la vivència de la malaltia de les persones que estan transitant per un procés oncològic. Els pacients solen passar per les sales d’espera d’oncologia durant una mitjana de vuit setmanes. Gairebé tots els pacients coincideixen que el temps d’espera influeix de manera molt negativa en l’estat d’ànim.

Amb aquesta iniciativa s’intenta que, per mitjà del dibuix, els colors i la papiroflèxia, es creï una zona agradable on els pacients i el personal puguin participar i deixar-hi la seva aportació. 

L’Hospital Universitari Son Llàtzer treballa perquè la qualitat de l’assistència que reben els pacients i els seus acompanyants sigui excel·lent, per això aposta per la humanització a tots els serveis.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 05/08/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

 

Què en diu la premsa
*05/08/2022 diariodemallorca.es - Son Llàtzer inicia un proyecto de humanización en el Hospital de Día Oncohematológico.