Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut habilita temporalment un vehicle medicalitzat al centre de Salut d'Andratx pel tancament del túnel de Son Vic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’objectiu és garantir l’atenció immediata en urgències amb risc per a la vida del pacient en els temps ajustats que caracteritzen al SAMU 061.

La Conselleria de Salut i Consum instal·larà un vehicle medicalitzat, amb capacitat per atendre urgències vitals, en el Centre de Salut d’Andratx arran del tancament del túnel de Son Vic. El dispositiu estarà actiu de 8.00 a 20.00 h i estarà integrat per tres professionals sanitaris: un metge, una infermera i un tècnic d’emergències sanitàries. Així ho ha aprovat la Gerència del SAMU 061 per garantir l’atenció immediata en cas d’urgències amb compromís vital per a les 11.000 persones censades en aquest municipi de la serra de Tramuntana.

Així mateix, la Conselleria de Salut i Consum recorda que, paral·lelament, en el mateix centre de salut ja hi ha una ambulància de suport vital bàsic les 24 hores del dia, de manera permanent, que continuarà donant servei a la zona.

Aquesta decisió es pren de manera extraordinària després d’estudiar la situació i constatar que, amb el tancament d’aquesta infraestructura viària, el temps d’atenció amb una unitat de suport vital avançat es podria veure afectat per l’augment de trànsit que es registra a la zona.

No obstant això, la situació es monitorarà setmana a setmana per ajustar els dispositius a la demanda del municipi on, segons les estadístiques d’actuacions que maneja el SAMU 061, s’atenen de mitjana al voltant de 200 urgències amb compromís vital per als usuaris. D’aquestes, però, només 50 es registraren durant la temporada baixa.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 31/10/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]