Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Hospital Universitari Son Llàtzer commemora el Dia Mundial de l'infant Prematur

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La jornada va tenir l’objectiu de donar visibilitat i informar sobre la importància de la cura dels nens nascuts abans de la setmana 37 de la gestació. L’any passat van néixer a Son Llàtzer 128 prematurs, una cambra d’ells menors de 32 setmanes (<1500 grams), que suposen un 6,8% de tots els nounats.

Amb motiu del Dia Mundial de l’Infant Prematur, l’Hospital Universitari Son Llàtzer va organitzar una jornada festiva convidant les famílies que han tingut els seus nadons ingressats en la Unitat de Neonatologia.

Cada any, el 17 de novembre es commemora el Dia Mundial de l’Infant Prematur, que recorda que cada any es registren almenys 15 milions de parts prematurs. La jornada té l’objectiu de donar visibilitat i informar sobre la importància de la cura dels infants nascuts abans de la setmana 37 de la gestació. El lema d’enguany va ser «Vaccins segurs ja des de la unitat neonatal».

L’objectiu de 2022 és donar visibilitat a altres serveis que participen en l’atenció dels infants prematurs i les seves famílies. Fisioterapeutes, treballadors socials, infermers de gabinets que fan els cribratges d’audició, etc., són una part important de la cura del prematur.

L’equip de treballadors socials és indispensable per guiar aquestes famílies en els tràmits que suposa el naixement d’un nadó tan fràgil, que molt possiblement necessitarà el seguiment de diferents especialistes per al seu desenvolupament durant un llarg període de temps.

La fisioteràpia en el prematur afavoreix un desenvolupament neuromotor adequat i en millora la salut global. L’equip de fisioterapeutes assessora i acompanya les famílies oferint els coneixements necessaris perquè aprenguin les millors estratègies d’estimulació al seu nadó per quan rebin l’alta i puguin aplicar-ho en la llar.

Unitat de Neonatologia

Tots els membres de l’equip de salut de la Unitat de Neonatologia de l’Hospital Universitari Son Llàtzer fan feina amb el propòsit de brindar als nounats una cura segura i de qualitat que inclogui aquestes mesures. Aquesta actuació té en compte que el futur d’aquests infants és una prioritat i, per tant, la protecció del seu desenvolupament neurològic resulta imprescindible. No obstant això, només serà possible aconseguir aquestes finalitats amb la cura centrada en la família, la presència permanent dels pares i la seva participació en la cura, sense oblidar l’atenció de tots els equips anteriorment esmentats. L’atenció multidisciplinària en les unitats neonatals és summament necessària.

L’any passat es van assistir a Son Llàtzer 1.831 parts, dels quals 128 van ser prematurs, la qual cosa suposen un 6,8% de tots els nounats.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 17/11/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]