Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera posa en marxa tallers de parentalitat positiva

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els tallers van dirigits a pares amb infants menors de tres anys i se celebraran a S’Escoleta de Vila. S'oferiran 5 sessions els dimecres de 17 a 19 h, a partir del 25 de gener i fins al 22 de febrer.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Eivissa, ha programat per a aquest inici del 2023 uns tallers de parentalitat positiva, adreçats a progenitors amb fills menors de tres anys.

A les cinc sessions que formen aquesta activitat docent i mitjançant una metodologia experiencial, les infermeres de Pediatria del Centre de Salut Vila, Belén Peris i Carmen Ortiz, formaran mares i pares en el desenvolupament d'un aferrament segur que faciliti l'aprenentatge dels seus infants. També es tractaran aspectes de la criança fonamentals com ara el desenvolupament infantil, l'alimentació, la son i els estils de vida saludables. Finalment, l'equip d'infermeria de Pediatria promourà estils educatius positius en el joc i l'activitat física, tot plegat en un ambient familiar lliure de violència física, verbal i emocional.

Els tallers se celebraran a S'Escoleta de Vila, al carrer Fra Vicent Nicolau, tots els dimecres de 17 a 19 h, des del 25 de gener al 22 de febrer. Durant la celebració de la formació s'habilitarà una ludoteca a l'escoleta per als fills dels assistents.

Entre els principals objectius d'aquesta iniciativa es troben reconèixer el paper crucial que tenen el pare, la mare o altres figures parentals per potenciar el desenvolupament saludable i el benestar dels seus fills i filles i oferir-los suport i assessorament en la tasca de cura i educació dels seus nens i nenes en aquesta etapa crucial per a l'òptim desenvolupament infantil (de 0 a 3 anys).

En aquests tres primers anys s'estructuren les bases fonamentals dels infants i aquesta important etapa té una influència determinant durant la vida adulta: llenguatge, hàbits, habilitats socials, capacitats cognitives i el desenvolupament emocional, psíquic i físic.

Accedeix aquí a la inscripció als tallers.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 05/01/2023

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]