Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

Els serveis de dermatologia i farmàcia de l'Hospital de Manacor han posat en marxa una consulta nutricional pels pacients amb Psoriasi

Les farmacèutiques, Marta Belló i Alejandra Mandilego, juntament amb el cap de servei de Dermatologia, Vicenç Rocamora.

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S'ha iniciat una consulta de seguiment nutricional setmanal, en la que s’han inclòs a 20 pacients amb psoriasi moderada-greu, per aconseguir que redueixin el pes i, així, aconseguir un millor control de la malaltia i un augment en l’eficàcia dels tractaments immunomoduladors prescrits.

La psoriasi està altament relacionada amb l'obesitat, ja que les dues entitats es retroalimenten en compartir vies antiinflamatòries comunes. A més, tant els pacients amb psoriasi com amb obesitat presenten hàbits de vida desequilibrats, pel que fa a la nutrició i pràctica d’esport.

L’evidència científica determina que reduccions del pes dels pacients poden conduir a millores clínicament significatives de les lesions cutànies, així com a millores en la resposta als tractaments.

Per això s’ha de fomentar una bona alimentació i la pràctica de l’esport. Si el pacient redueix el seu pes, millorarà la malaltia i es tindrà un millor control de la patologia. 

[Font: Hospital de Manacor. 24/05/2023]

[Foto: Hospital de Manacor]