Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Farmacoterapèutica

El decàleg de la semfyc per a l'ús responsable d'antibiòtics prioritza la rapidesa en l'acció i l'efectivitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el marc del decàleg per a l'ús responsable de l'antibiòtic oral en les infeccions respiratòries de vies baixes, el tercer punt destaca la necessitat d'actuar amb rapidesa i seleccionar adequadament l'antibiòtic amb una efectivitat antimicrobiana més gran, per poder abordar situacions clíniques crítiques en les quals el temps és crucial per a l'èxit del tractament i la recuperació dels pacients.

S'ha demostrat que l'ús d'antibiòtics amb alta velocitat d'acció es converteix en una mesura essencial per combatre ràpidament agents infecciosos i evitar complicacions potencialment mortals en patologies com la Pneumònia Adquirida en la Comunitat i l'exacerbació greu de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica en pacients ancians o amb comorbiditats.

Trobar el millor tractament

L'elecció de l'antibiòtic adequat ha de basar-se en criteris clínics i resultats de proves de sensibilitat bacteriana. Aquesta pràctica vol reduir l'aparició de resistènciesi garantir una teràpia més precisa i beneficiosa pel pacient.

En aquest enllaç s'accedeix a una taula comparativa de la durada del període de comorbiditat quan s'administren antibiòtics que produeixen descensos ràpids o lents de la concentració bacteriana.

[Font: semFYC. 17/08/2023]

[Foto: Con la Salud No Se Juega / Como afectan a tu salud los alimentos con antibióticos / CC BY-NC-ND 2.0]