Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Convocat el concurs de pòsters i clipmetratges per a la prevenció del consum de tabac entre els joves

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Salut Pública i Consum, juntament amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer; la Direcció General d'Ordenació, Innovació i Formació Professional de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats; la Gerència d'Atenció Primària; l'Associació Balear d'Infermeria Comunitària; la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària i el Col·legi Oficial d'Infermeria, convoquen per al curs escolar 2014-2015 un concurs de pòsters i clipmetratges relacionat amb la prevenció del consum de tabac entre els joves.

La finalitat d'aquest concurs és implicar i fer partícips els joves de les Illes Balears en el disseny de material gràfic i audiovisual per a la prevenció del consum de tabac a partir de processos de reflexió crítica sobre els riscos derivats del seu consum i afavorir els missatges preventius entre iguals.

Segons els estudis recents, la prevalença del consum de tabac entre el jovent escolaritzat d'entre 14 i 18 anys se situa en un 35,3 % en el darrer any i amb una edat d'inici al voltant dels 14 anys. Quant al percentatge i a l'evolució del consum diari de tabac, s'estabilitza la tendència descendent del consum iniciada el 2004. Durant l'any 2013 les institucions que participaren en el projecte arribaren a devers 15.500 alumnes mitjançant les seves accions de prevenció.

Poden participar en aquesta convocatòria tots els centres educatius de les Illes Balears que apliquin, en aquest curs escolar, qualsevol activitat programada de prevenció del consum de tabac amb els seus alumnes que cursin educació primària o secundària, amb les categories següents:

  • Grup A: alumnat de 5è i 6è de primària
  • Grup B: alumnat de 1r i 2n d'ESO
  • Grup C: alumnat de 3r i 4t d'ESO

Els centres educatius que hi vulguin participar han de presentar els treballs en qualsevol de les dues modalitats de participació (pòsters i/o clipmetratges) abans del dia 5 de maig de 2015. La cloenda del concurs i el lliurament dels premis serà el dia 27 de maig de 2015, tot coincidint amb la commemoració del Dia Mundial sense Tabac (31 de maig) i la Setmana sense Fum (del 25 al 31 de maig).

Els centres interessats a participar-hi poden informar-se i descarregar les bases del concurs al web www.infodrogues.caib.es o bé posar-se en contacte amb l'Àrea de Prevenció del PADIB en el telèfon 971 17 66 65 o a l'adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

[Font: Conselleria de Salut. 14/01/2015]