Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El 31 de maig se celebra el Dia Mundial sense Tabac

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Cada 31 de maig es commemora el Dia Mundial sense Tabac, amb l'objectiu de sensibilitzar i informar la població sobre els riscs que suposa el consum de tabac per a la salut i animar els fumadors a deixar de fumar.

El Pla d'Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) de la Direcció General de Salut Pública i Consum, informa a través de l'Agenda d'Activitats 2015 de les actuacions que diferents administracions i entitats socials de les Illes Balears preveuen dur a terme durant la Setmana Sense Fum (del 25 al 31 de maig de 2015) i el Dia Mundial sense Tabac (31 de maig de 2015).

A més de fer difusió de l'Agenda d'activitats comunitàries, el PADIB instal·larà un envelat amb una taula informativa a la plaça de Santa Pagesa de Palma, el dia 29 de maig, amb horari de matí, amb la finalitat de proporcionar als ciutadans informació sobre les conseqüències del consum de tabac. La Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, el Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears, l'Associació Balear d'Infermeria Comunitària i el Servei de Salut col·laboraran mitjançant la realització de proves de cooximetria i espirometria.

Cal esmentar que, enguany, la campanya de l'Organització Mundial de la Salut se centra, a més de destacar els rics associats al consum de tabac, a promoure l'aplicació de polítiques públiques eficaces per reduir aquest consum.

[Font: Conselleria de Salut]

[Foto: Conselleria de Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*05/06/2015 - Alumnes de Balears han participat en programes de sensibilització sobre el tabac.