Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat 21 de setembre es va celebrar el Dia Mundial de l'Alzheimer i l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera es va sumar a la commemoració d'aquest dia amb taules informatives a l'Hospital Can Misses i al Centre de Salut Es Viver.

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer d'Eivissa i Formentera (AFAEF) va instal·lar a l'entrada de l'edifici B de consultes externes del nou complex hospitalari una taula informativa i els seus voluntaris van recollir fons i van repartir llaços entre els usuaris. D'altra banda, el Centre de Salut Es Viver també va dedicar una taula informativa per fer més coneguda la malaltia, els seus símptomes i tractaments.

A Espanya es calcula que existeixen al voltant de 700.000 persones amb Alzheimer i els experts estimen que cada any es diagnostiquen 150.000 nous casos.

L'Alzheimer és un tipus de demència que suposa una pèrdua de memòria associada al deteriorament d'una altra funció intel·lectual de caràcter permanent. Tot i que la pèrdua de memòria és la seva característica més representativa, aquesta patologia produeix altres símptomes que impossibiliten el desenvolupament de les activitats quotidianes: dificultats en la comunicació, problemes per entendre o identificar els objectes, desorientació, pèrdua d'interès o canvis d'humor bruscos. És molt important parar atenció a aquests primers símptomes perquè, en molts casos, es confonen amb xacres pròpies de l'edat. L'Alzheimer no només afecta al pacient sinó que, segons estudis, per cada persona diagnosticada d'Alzheimer hi ha dues persones del seu entorn implicades en la seva cura perquè altera l'entorn familiar de manera molt acusada.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 21/09/2015]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]