Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Sessions informatives per a pares i professionals sobre l'alletament matern a l'Hospital Son Llàtzer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb motiu de la Setmana Mundial de l'Alletament Matern, l'Hospital Son Llàtzer organitza del 28 de setembre al 2 d'octubre de 2015 un seguit de sessions informatives adreçades a pares i a professionals del centre. A les xerrades, que seran impartides per infermeres i comares, es tractarà la conciliació de la vida laboral i la vida personal centrada en l'alletament matern. El lema de la campanya d'enguany és "Alletar i treballar: aconseguim que sigui possible!", que se centra en les dones treballadores i la lactància materna.

Els índexs d'inici i prevalença de l'alletament matern han experimentat un augment en els darrers 20 anys. Cada vegada hi ha més dones que alleten i que ho fan durant més temps. Aquesta evolució s'ha desenvolupat paral·lelament a la incorporació massiva de les dones al mercat laboral.

L'Hospital Son Llàtzer sempre ha posat l'accent, a l'àrea maternoinfantil, en la importància de l'alletament matern: per això des de 2010 disposa d'una sala d'alletament per a les dones de la seva àrea d'influència.

Des de 2013, Son Llàtzer forma part dels hospitals amb l'acreditació IHAN fase 1D (Iniciativa per a la Humanització de l'Assistència al Naixement i la Lactància). Aquesta iniciativa, promoguda per l'Organització Mundial de la Salut i UNICEF, anima els hospitals, els serveis de salut i, particularment, les sales de maternitat a adoptar les pràctiques que protegeixin i fomentin la lactància materna exclusiva des del naixement.

Igual que l'Aliança Mundial Pro Lactància Materna (WABA), es vol apoderar totes les dones que treballen en els sectors formals i informals perquè puguin combinar la seva feina i la criança dels fills, particularment perquè puguin alletar-los.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 25/09/2015]

[Foto: IB-Salut]