Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Els centres de salut d'Eivissa i Formentera han celebrat la Setmana de la lactància materna

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els centres de salut d'Eivissa i Formentera han celebrat la Setmana de la lactància materna sota el lema "Alletar i treballar, fem que sigui possible" amb diferents activitats que es van dur a terme el passat dijous 8 d'octubre de 2015, com ara una xerrada-col·loqui sota el títol "Alletar i treballar" al Centre de Salut de Sant Josep, organitzada per la llevadora Loreto Carbonell, per tal de fer possible entre tots que la lactància i el treball siguin compatibles; i una altra xerrada sota el títol "A bocinets i en família" al Centre de Salut de Formentera, impartida per Clara Nieto, llevadora del centre, i Thaïs Puig, assessora de lactància, sobre l'alimentació conscient del lactant. A la xerrada es van donar consells perquè l'aproximació al menjar sigui un plaer des del principi per a tota la família, respectant els ritmes i evolució dels nens i nenes.

També es va organitzar una sessió clínica per als professionals sanitaris sobre "Lactància materna i alimentació complementària", a càrrec de la Dra. Cristina Ferrer, pediatra de l'Hospital Can Misses; una taula informativa, amb la participació de les llevadores, coordinades per la infermera Ana López; un photocall a l'entrada del centre de salut; un taller de porteig i una taula rodona sobre lactància i alimentació complementària i extracció i conservació de la llet materna. Finalment, es va celebrar la tradicional festa de la lactància materna al Centre de Salut de Sant Antoni, que com cada any també es va voler sumar a les celebracions de la setmana de la lactància materna.

Les activitats programades durant aquests dies són un reforç a la tasca desenvolupada durant tot l'any pels equips de llevadores, infermeres, pediatres i obstetres a través de grups de preparació al part, grups de suport post-part i suport individualitzat en les consultes.

[Font: Àrea de salut d'Eivissa i Formentera. 08/10/2015]

[Foto: Àrea de salut d'Eivissa i Formentera]