Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Fundació Banc de Sang i Teixits organitza dos actes per promoure la donació de sang

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears organitza dos actes per promoure la donació de sang: la 1a Cursa solidària per la donació de sang i la 9a Setmana de donació de sang a la Universitat de les Illes Balears (UIB).

El director mèdic del Banc de Sang, Enrique Girona; el vicerector de la UIB, Antoni Aguiló; el director tècnic d’Esport85, Tolo Gayà, i el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, Mateu Capellà, han presentat en roda de premsa la 1a Cursa solidària per la donació de sang que tendrà lloc el proper diumenge, 25 d’octubre de 2015, en el campus de la UIB.

L’objectiu de la carrera és donar visibilitat a una necessitat constant, la donació de sang. La cursa és gratuïta per a tots els participants, hi haurà una prova infantil i dos recorreguts per als adults per categories absolutes masculina i femenina. Les inscripcions es poden fer a través d'Internet.

La carrera serà el tret de sortida a una intensa campanya de donació de sang a la UIB que durarà una setmana, del 26 al 30 d'octubre de 2015, en què l’autobús de la donació de sang cada dia estarà situat davant d'un dels edificis del campus de la UIB.

La donació de sang és una carrera de fons

A les Illes Balears, cada dia es necessiten 200 donacions de sang de tots els grups sanguinis, que només es poden aconseguir gràcies a les donacions de persones sanes i generoses i serveixen per atendre tot tipus de pacients i malalties, com ara tractaments de càncer, hemorràgies en intervencions quirúrgiques o malalties hereditàries que necessiten transfusions periòdiques per viure.

Amb una donació de sang, a més de donar vida a tres pacients gràcies a les plaquetes i el plasma i els glòbuls vermells, s’ajuda una família que veu que el seu familiar millora o viu gràcies a tu. Qualsevol persona sana, que tengui entre 18 i 65 anys, i que pesi més de 50 quilograms pot donar sang. Actualment, només el 2 % de la població balear dóna sang i la meitat de les persones que en donen ho fan únicament una vegada a l’any.

[Font: Conselleria de Salut. 15/10/2015]

[Fotos: Conselleria de Salut]