Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Servei de Reumatologia de Can Misses se suma a la celebració del mes de l'artritis

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb motiu del Dia Nacional de l'Artritis, que es va celebrar el dia 1 d'octubre, la Dra. Ana Urruticoechea i la Dra. Montserrat Santos, ambdues reumatòlogues de l'Hospital Can Misses, han atès els usuaris que han passat per la taula informativa situada a l'entrada de l'Edifici B de Consultes Externes del centre hospitalari.

D'aquesta manera, les dues especialistes s'han sumat a les celebracions del mes de l'artritis, organitzat per les associacions AMAREF i ConArtritis, Coordinadora Nacional de la Artritis, entitat que anualment a través de la campanya "Octubre, mes de l'artritis i l'espondiloartritis" dedica el mes d'octubre a donar a conèixer aquesta malaltia a través de taules informatives i xerrades per tot el territori nacional. Aquest any el lema triat és "El teu benestar, sí és possible!".

La Dra. Urruticoechea, juntament amb la Dra. Santos i el Dr. Jordi Gratacós, de l'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell, oferiran una conferència al Club Diario de Ibiza sota el títol "L'artritis a Eivissa i Formentera". La xerrada comptarà també amb la participació de la secretària de l'associació de malalts reumatològics d'Eivissa i Formentera (AMAREF), la Sra. Katrin Penschow.

Les patologies més comunes dins de la família de l'artritis són l'artritis reumatoide, l'artritis psoriàsica i l'espondiloartritis anquilosant, encara que existeixen més de 100 tipus diferents d'artritis. El terme artritis significa literalment inflamació de les articulacions. L'artritis provoca dolor i rigidesa, pot afectar a persones de qualsevol edat. Entre els signes d'advertència de l'artritis es poden incloure dolor, inflor (de vegades), rigidesa o dificultat per moure una articulació.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 14/10/2015]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]