Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Conselleria de Salut recomana la realització de la prova del VIH davant pràctiques de risc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Salut Pública i Participació, recomana a la població susceptible d'haver tengut pràctiques sexuals de risc fer-se la prova ràpida del VIH, davant la importància d'un diagnòstic precoç de la malaltia.

A Espanya s'estima que hi ha devers 150.000 persones amb infecció per VIH. D'aquestes persones, un 30 % no està diagnosticat. A les Illes Balears, el retard en el diagnòstic arriba al 53 % dels nous casos de VIH.

Per a la Direcció General de Salut Pública i Participació aconseguir millorar les dades de detecció precoç del VIH és una de les seves prioritats. Per això, impulsa la realització de les proves ràpides del VIH, per tal d'aumengtar la percepció de vulnerabilitat davant la infecció, i també sensibilitzar i informar sobre les mesures de prevenció i control d'aquesta malaltia.

Durant l'any 2014 es varen fer un total de 1.412 proves ràpides.

La prova de detecció del VIH es pot realitzar a diferentes farmàcies de les Illes Balears, a Mallorca, a Menorca i a Eivissa, així com també a associacions, com ara l'Associació de Lluita Antisida de les Balears (ALAS), a  les persones majors de 16 anys que han tengut alguna pràctica de risc, com ara relacions sexuals sense preservatiu amb una persona amb el VIH o bé compartir el material per injectar-se drogues, entre altres.

[Font: Conselleria de Salut. 20/10/2015]

[Foto: Banc de Sang i Teixits]